Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Ingrediënten. Zó van de boer op uw bord

Gebruiken wij ze niet allemaal? Neem nu kruidenpasta’s, hiermee kunt u in alle eenvoud een gerecht origineel van geur en smaak maken. Hoe mooi zou het zijn dat u weet welke boer aan de andere kant van de wereld voor u aan het werk is geweest? Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met FairTrade Original,



Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



BBQ Pakketten/Vlees/Marinades

De smaak van ons vlees is vol en behoeft wellicht geen extra smaakmaker, maar af en toe een uitstapje en een marinade gebruiken kan verrassend lekker zijn.

Bekijk onderaan de pagina onze marinades.

BBQ Standaard minute steak-hamburger-bbq worstje
BBQ Standaard minute steak-hamburger-bbq worstje
Het product BBQ Standaard minute steak-hamburger-bbq worstje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 7.30
 
BBQ Luxe biefstuk-entrecote-bbq worstje
BBQ Luxe biefstuk-entrecote-bbq worstje
Het product BBQ Luxe biefstuk-entrecote-bbq worstje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het Luxe BBQ Pakket bestaat uit de volgende vleesproducten:

Een heerlijk BBQ-worstje
Een geweldig malse Entrecote
En een lekkere Biefstuk

Per soort vacuüm verpakt voor het aantal bestelde personen , wel zo handig ;-)
€ 8.87
 
tournedos
tournedos
Het product tournedos is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De tournedos is het meest zachte stukje vlees van het rund. Het wordt gesneden van het middelste gedeelte van de ossenhaas. De ossenhaas is zo zacht omdat het een spier is die geen werk verricht. De tournedos bestaat uit lange haas + kop en heeft soms een lichte vetdooradering.

Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als tournedos of in zijn geheel.
€ 7.49
 
hamburgers
hamburgers
Het product hamburgers is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Meestal wordt het vlees van de borst of de runderrib gebruikt. Het vlees voor de hamburger mag niet al te fijn gemalen worden. Een goed hamburger wordt vaak 2 keer gemalen maar dan door de grover 8 mm plaat. Dat geeft precies de juiste structuur.

Het vlees voor de hamburger moet een bepaald vetgehalte hebben. Het vlees van een Blonde DÁquitaine is niet vet dus ook onze hamburgers zijn niet vet, wel lekker sappig en smaakvol. De hamburgers bevatten geen E-nummers, slechts Peper, zeezout en nootmuskaat. 100 % gluten- en allergenen- vrij.

De hamburger kan als stukje vlees bereid worden in een pan of op de grill/BBQ.
Lekker tussen een broodje met tomaat, uit, bacon, kaas etc. Ook heerlijk als smakelijk stukje vlees bij uw gewone maaltijd.
€ 1.30
 
Bavette
Bavette
Het product Bavette is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe en wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad dus niet met de draad mee.
€ 3.28
 
entrecote
entrecote
Het product entrecote is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Wanneer je het woord Entrecote letterlijk vertaald, betekent het ''tussen de ribben''. Dit stukje vlees werd vroeger ook daadwerkelijk uit het ribgedeelte gesneden.
Tegenwoordig wordt een entrecote gesneden van de dunne lende met daaraan een klein vetrandje. De mooie marmering zorgt voor een échte smaakmaker vooral wanneer het een entrecote is van een prachtige Blonde D'Aquitaine.

De entrecote voor het bereiden op kamer temperatuur laten worden.
Allereerst de pan goed verhitten en daarna ook het bakmiddel heet laten worden.
Leg de entrecote in de pan en bak deze aan elke kant 2 a 3 minuten. Laat het vlees stil aanbraden, zo ontstaat er een mooi bruin baklaagje. Niet prikken in het vlees, daardoor verliest het vocht en dat is jammer. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Hierna naar wens op smaak maken. Proef ook eens zonder kruiden, dit gerijpte vlees heeft al veel smaak van zichzelf.
€ 4.73
 
rib-eye
rib-eye
Het product rib-eye is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De rib-eye steak ook wel gewoon rib eye genoemd is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib eye steak wordt gesneden uit de rib van het rund. Een prachtig licht gemarmerd stuk vlees. Doordat het, in het vlees verweven, vet tijdens het bakken smelt krijgt u een super mals sappig stuk vlees.
Het vlees is zachter dan dat van de lende. Vergelijkbaar met de rib eye is de rib-rack, met als verschil dat het been er bij de ribrack nog in zit. Wie een rib eye steak besteld kan een groot stuk vlees verwachten. Rib eyes zijn ook heerlijk op de barbecue.

Ribeye heeft zijn naam te danken aan het feit deze wordt gesneden van de “eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd
€ 5.70
 
dunne lende
dunne lende
Het product dunne lende is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dunne lende wordt ook wel lendestuk of tussenribstuk genoemd. Uit dit stuk vlees worden verschillende vleessoorten gesneden zoals de entrecote met daaraan het bekende vetrandje, dat tijdens de bereiding een belangrijke bijdrage levert aan de smaak.

Wanneer er een dikke snede uit de dunne lende wordt genomen en het T-vormige botgedeelte erin blijft, spreken we van de een T-bone.

Het vlees is heerlijk te gebruiken als braadstuk, om te sauteren of te grilleren.
€ 12.03
 
Cote de boeuf
Cote de boeuf
Het product Cote de boeuf is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de rib-eye komt van dit stuk, alleen wordt dan het been eraf gesneden. Van de ribben erna komt de entrecote. De Engelse benaming van côte de boeuf is Primerib, wat al aangeeft dat het om een speciaal stuk vlees gaat.

Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt. Een côte de boeuf laat zich gemakkelijk bereiden en heeft van zichzelf al genoeg smaak, daarom kunt u het vlees simpel kruiden naar wens en dan genieten maar.
€ 14.44
 
Spare-ribs
Spare-ribs
Het product Spare-ribs is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De spareribs zoals wij die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn.. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven.
Onze Spareribs zijn vers voor u gesneden en worden zonder kruiden of marinade aangeboden.

Basis Bereiding

Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit op hoog vuur een braadmiddel in een koekenpan en wacht tot dit bruin kleurt.
Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van bijvoorbeeld: chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!
€ 11.80
 
Buikspek met zwoerd
Buikspek met zwoerd
Het product Buikspek met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek vinden we bij het varken zowel op de rug als op de buik. Rugspek bestaat hoofdzakelijk uit vet terwijl buikspek meer vlees bevat.
Het buikspek met zwoerd van onze buitenvarkens is mooi gekleurd en niet te vet.
Zwoerd is het krokant velletje dat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Of u het na de bereiding opeet is aan u.

Een perfect stuk vlees om op vele manieren te gebruiken. Bakken, uit de oven, op de BBQ, om te roken en niet te vergeten een heerlijke toevoeging aan een maaltijdsoep of stamppot. . Laat uw fantasie de vrije loop, pekel, kruid, rub of marineer het buikspek dit op uw eigen manier.

Vlees van robuuste buitenvarkens is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zij buiten ook een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.
€ 4.60
 
Procureur zonder been
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 9.90
 
Procureur met been ongesneden
Procureur met been ongesneden
Het product Procureur met been ongesneden is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Procureur is de nek van het Varken. Procureur heeft een donker roze kleur, is overal goed doorregen en heeft geen vet of huid buitenop. De varkensnek is nooit droog en heeft erg veel smaak. Procureur leent zich uitermate goed voor slow cooking. Het vlees wordt hierbij een lange tijd op zeer lage temperatuur gegaard, waarbij het mooi rosé en sappig wordt en tegelijk zijdezacht van structuur blijft.


Basis bereiding:
Ingrediënten:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Serveren:

Snijd de procureur in dunne plakken en serveer met een saus of jus
€ 7.30
 
Rib Roast
Rib Roast
Het product Rib Roast is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De ribroast is een heerlijk stukje vlees om per rib te bakken of aan een stuk te garen. Dit stuk vlees kan zowel van rund als varken geleverd worden.
€ 4.81
 
Picanha Staartstuk
Picanha Staartstuk
Het product Picanha Staartstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op. Het vlees komt van de achterkant van de rug boven de staart. Vandaar staartstuk.

Het vlees is een groep spieren die niet heel veel gebruikt wordt door de koe waardoor het vlees geweldig mals is. Het dikkere gedeelte is iets stugger dan het dunne gedeelte wat echt perfect is.
€ 19.50
 
Runderhaas
Runderhaas
Het product Runderhaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De runderhaas of ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Een prachtig stuk vlees met een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.

Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas.

De kop staat ook bekend als chateaubriand (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als tournedos en het staartstuk als filet mignon.

Omdat de ossenhaas zo mals is, moet je het vlees maar kort braden. Zo blijft het vlees zijn malsheid en smaak behouden. Voor roerbakgerechten kan je de ossenhaas in dunne plakjes snijden.

Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de ossenhaas nog 4-5 minuten.
Neem de ossenhaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
€ 23.37
 
Hot Chili en Paprika Marinade
Hot Chili en Paprika Marinade
Het product Hot Chili en Paprika Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Hot Chili en Paprika

Deze marinade heeft een pikante smaakt van chili en paprika. prachtige stuctuur vanwege de vers gemalen peper en chili zaden.

U kunt deze marinde heerlijk gebruiken op rund-, kip en/of varkensvlees.

------
Tip:
Deze marinade is ook lekker op een mooi stuk staartstuk/picanha, buikspek of bestrijk de te grillen kip ermee.

Spiesjes van runder-lende
De lende in gelijke lapjes snijden van ongeveer 1 cm dikte.
Het vlees marineren en 1 uurtje laten trekken
De lende lapjes in hoefijzervorm aan een spiesje steken met het vetrandje aan de buitenkant.
Even om en om op de BBQ.... Heerlijk.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Citroen en Honing Marinade
Citroen en Honing Marinade
Het product Citroen en Honing Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Citroen en Honing Marinade

Deze marinade is zeker het proberen waard!
De combinatie van echte bloesemhoning en de frisse smaak van verse citroen maakt deze marinade een ware smaakbelevenis.

U kunt deze marinade heerlijk gebruiken op kip- en varkensvlees

------
Tip:
Krokant gegrillde speklapjes ingesmeerd met deze marinade zijn een echte lekkernij.

Bestrijk de speklappen met marinade en laat deze 1½ uur afgedekt in de koelkast marineren.
Wanneer de grill op temperatuur is de speklapjes aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin grillen.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Knoflook en Ui Marinade
Knoflook en Ui Marinade
Het product Knoflook en Ui Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Knoflook en Ui Marinade

Deze Marinade is altijd een succes, mits je van knoflook houdt natuurlijk. Een prachtige marinade zowel van smaak als uiterlijk. De zichtbare kruiden zoals peterselie, bieslook en de rode paprika ondersteunen de verfijnde smaak van knoflook en ui.

U kunt deze marinade echt overal bij gebruiken. rund, varken en kip.

------
Wat dacht je van een cote de boeuff van 2 a 3 kg . Het ideale stuk vlees voor de BBQ, stoer, de smaak is geweldig en het is perfect te bereiden op de BBQ!

Zo kan je het klaarmaken.

Maak voordat je aan de voorbereidingen begint de BBQ klaar voor indirect grillen op 120 graden.
Marineer de Cote de Boeuf en laat dit tenminste 2 uur intrekken.
De côte de boeuf wordt eerst indirect gegrilled om daarna direct af te grillen. Als de barbecue 120 graden is leggen we de côte de boeuf in de indrecte zone (zorg ervoor dat er een lekbakje met water onder ligt). Stop een thermometer in de côte de boeuf sluit de deksel en wacht tot de kerntemperatuur 46 graden is.

Wanneer de kerntemperatuur van 46 graden bereikt is, halen we de deksel voorzichtig van de barbecue. Omdat we het vlees direct gaan afgrillen hebben we meer hitte nodig. Zorg dus voor extra houtskool en veel zuurstof. Als de hitte er goed in zit leggen we de côte de boeuf boven de kolen. Leg de deksel weer op de bbq, dit voorkomt grote vlammen. Je zal evengoed de côte de boeuf af en toe moeten verplaatsen om vlammen te voorkomen. Als de kerntemperatuur 50 graden is, kan de côte de boeuf van de BBQ. Dit zal ongeveer 3 uur duren. Wikkel het vlees in met aluminiumfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Olijf en Basilicum Marinade
Olijf en Basilicum Marinade
Het product Olijf en Basilicum Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Olijf en Basilicum Marinade

Een Marinade met een echte mediterrane smaak. Je proeft Italie vanwege de olijven, de combinatie met basilicum en knoflook maakt een fantasie compleet. Een (H)eerlijke smaak.

Deze marinade is met veel te combineren. Kan zowel bij rund, varkens als kip.

------
Tip:
Maak eens een stoere RibRoast van varken klaar op de BBQ

Maak je barbecue klaar voor indirect grillen met twee zones op zo’n 175°C
Snij als je een vetlaagje hebt op je vlees dit kruislings in.
Marineer het stuk vlees. Hoe langer het de tijd krijgt om in te trekken hoe lekkerder.
Verpak de botjes in aluminiumfolie, dan branden ze straks niet aan.
Leg het vlees op de BBQ en sluit de deksel. Wanneer je vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 62°C mag RibRoast van de barbecue af en laat je het een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie, op die manier kunnen de sappen zich weer een beetje verdelen door het vlees en is je eindresultaat sappiger.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Paprika en Milde Peper Marinade
Paprika en Milde Peper Marinade
Het product Paprika en Milde Peper Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Paprika en Milde Peper Marinade

Een zeer goede marinade voor op de BBQ, wanneer je houdt van een echte grillsmaak. De aromatische smaak van uien en paprika aangesterkt met peper. Het is een Marinade die altijd weer lekker is.

Deze marinde is veelzijdig, je kunt hem dan ook gebruiken bij rund, varken kip én vis.

------
Tip:
Zeer lekker in combinatie met spareribs, brisket en pulled pork

Zelf Pulled Pork maken, gebruik hiervoor procureur of halskarbonade
Prepareer de barbecue: plaats een uitlekbak in het midden en daaromheen kolen of briketten. Zorg voor een constante temperatuur van ongeveer 100 °C. Leg het vlees op het rooster en laat in een aantal uur garen tot circa 70 °C kerntemperatuur (met het deksel op de barbecue). Verpak het in aluminiumfolie en gaar circa 1,5 uur verder in de oven of op de BBQ tot de kerntemperatuur 80 °C is.

Laat het vlees minimaal een half uur rusten. Trek het vervolgens met je handen of met twee vorken uit elkaar.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Pittige Peper en Paprika Marinade
Pittige Peper en Paprika Marinade
Het product Pittige Peper en Paprika Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Pittige Peper en Paprika Marinade

Dit is een iets pikantere Marinade.
De pittige pepersmaak wordt vermengd met een aromatische bouillon en verder aangevuld met paprika.
Niet geheel onbelangrijk, omdat de marinade een prachtige structuur heeft is het gemarineerde vlees een lust voor het oog.

U kunt deze marinde eigenlijk overal op gebruiken, rund, varken, kip maar ook op vis.

------
Tip:
Maak een lende spiesje.
Runder lende in gelijke lapjes snijden van 1 cm dikte.
Marineren met de Pittige Peper en Paprika Marinade. Half uurtje laten intrekken.
De lende lapjes in hoefijzervorm met het vetrandje naar buiten aan een spies steken.
Wanneer de grill warm genoeg is even om en om laten grillen... niet te lang.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten zout .
€ 4.95
 
Tijm en Rozemarijn Marinade
Tijm en Rozemarijn Marinade
Het product Tijm en Rozemarijn Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Tijm en Rozemarijn Marinade

Deze Marinade heeft een echte mediterrane smaak. Een heerlijke combinatie van kruiden zoals tijm, rozemarijn met een vleugje geroosterde uien. Overheerlijk!

Deze marinade is met veel te combineren. Kan zowel bij rund, varkens als kip.

------
Tip:
Maak eens een groot stuk entrecote klaar op de BBQ en ga er samen van genieten.

Steek de barbecue aan.

Snij de entrecote in bij het vet, niet te diep alleen in het vetlaagje.
Marineer de entrecote met Olijf en Basilicum Marinade. Laat dit minimaal 1 uur trekken.

Zorg dat de temperatuur laag is van de barbecue en dat je deze kunt afsluiten.

Leg de entrecote op de BBQ. Als hij bruin is, check je de entrecote of deze rare, medium of well done is. Als de entrecote de gewenste gaarheid heeft, haal hem dan van de barbecue.

50-52° Rare Kern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
55-58° Medium rare Kern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
60-63° Medium Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig

Neem de entrecote van de bbq en laat deze in aluminiumfolie even nagaren.
Snij de entrecote
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Zoete Chili Marinade
Zoete Chili Marinade
Het product Zoete Chili Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Zoete Chili Marinade

Een oprecht smaakvolle marinade te noemen.
Het is een prachtige combinatie van de zoete smaak van Chili met de pittige toevoeging van chilipepers, pepers en uien

U kunt deze marinde heerlijk gebruiken op Kip- en Varkensvlees

------
Tip:
Marineer een hele kip met deze Zoete Chili Marinade.
Ook lekker zijn gemarineerde drumsticks.

Wrijf de kip goed in met de zoete marinade. Laat de marinade minimaal twee uur intrekken.
Nu kunt u de kip of de drumsticks gaan BBQ-en. De kip is klaar bij een kerntemperatuur van 70-72 graden.
U kunt dit recept natuurlijk ook klaarmaken in de oven, zet deze dan op 180 graden. drumsticks zijn dan na ongeveer 35 min. al klaar. Hele kip is afhankelijk van het gewicht/ kerntemperatuur.
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.

Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Zoete Rooksmaak Marinade
Zoete Rooksmaak Marinade
Het product Zoete Rooksmaak Marinade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Zoete Rooksmaak Marinade

Deze marinade zorgt ervoor dat je de smaak van het beste spare-ribs restaurant kunt evenaren.
Een mooie rode, glanzende marinade, ook uitermate geschikt voor speklapjes, kippenbouten en -vleugels.

Echt een top marinade voor bij kip- en varkensvlees

------
Tip:
Zo maak je zelf spare ribs, misschien wel het meest populaire stuk vlees op de BBQ

NB Moet je spareribs wel of niet voorkoken?
Je wil graag je spareribs lekker mals. En dat kan op vele manieren. Wij hebben als stelregel dat als je de tijd hebt dan bereid je de spareribs volledig op de barbecue. Je bent wel wat langer bezig maar dan heb je ook wat. Voorkoken is alleen nodig als je over 2 uur malse spareribs wilt hebben. En dat is zeker mogelijk met voorkoken.

Spareribs niet voorkoken maar indirect grillen
De ideale temperatuur ligt tussen de 100 en 150 graden en moet gemeten worden op het rooster ter hoogte van de sparerib. Dit kan met een simpele oventhermometer of een hele luxe digitale thermometer die je buiten de ketel af kan lezen.

Leg de spareribs op de BBQ, sluit de bbq. Houdt er rekening mee dat het een uurtje of 3 duurt voordat ze gaar zijn,
Wil je de spareribs nog malser dan pak je de spareribs na de eerste anderhalf uur in met aluminiumfolie. Zo leg je ze in ieder geval een half uur tot een uur terug op de barbecue. Dan haal ze eruit en leg je ze nog even terug op het rooster.

Laat je je leiden door een kerntemperatuurmeter dan kan je het volgende aanhouden
60-63° Medium Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
70° en hoger Well done Gelijkmatig grijs-bruin
------

Onze marinades onderscheiden zich vooral door hun smakelijke uiterlijk en de allerbeste kookeigenschappen. Wij bieden een smakelijk assortiment, voor elke smaak wat wils. Niet alleen voor liefhebbers van de klassieke smaak, maar ook voor enthousiaste nieuwsgierige mensen die graag zelf met smaken experimenteren.


Met een barbecue kwast kun je gemakkelijk je vlees insmeren met de marinade. Het liefst enige tijd van te voren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Ook handig wanneer het vlees al op de BBQ ligt. De meeste BBQ kwasten zijn bestand tegen hogere temperaturen. Een kwast is ook erg handig wanneer je geen tijd hebt om van te voren je vlees in de marinade te leggen. Even de kwast erover tijdens het garen en je hebt toch de lekkere smaak van de marinade!

Deze producten zijn ambachtelijk bereid en gemaakt met verse en hoogwaardige ingrediënten, zijn allergeen-vrij en bevatten minder zout .
€ 4.95
 
Marinade 6 smaken
Marinade 6 smaken
Het product Marinade 6 smaken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
6 verschillende smaken SEKK Marinades incl. siliconen marinade kwastje verpakt in houten kistje.

Het Marinade kistje bevat de volgende ambachtelijk bereidde marinades

Tijm Rozemarijn Marinade
Knoflook Ui Marinade
Paprika Milde Peper
Zoete Rooksmaak Marinade
Olijf en Basilicum Marinade
Hot Chili Paprika
€ 29.70
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1296 stemmen