Online besteld en diepgekoeld bij u thuis bezorgd
Wie Zijn Wij

Ons verhaal


Het is erg moeilijk om onze passie voor waar we 24 uur per dag mee bezig zijn samen te vatten in een kort en bondig verhaal. Passie staat hierin centraal en dat is voor een niet schrijver moeilijk onder woorden te brengen.

Zo is het allemaal begonnen, van de koeien naar de varkens en de kippen! De wens van vele mensen om bewuster te genieten van vlees hebben wij, Huub en ik, eind 2013 vertaald in het mogelijk maken van het online bestellen van duurzaam vlees pakketten. Niets anders dan een oude traditie in een modern jasje. Tegenwoordig draagt dit de sjieke naam Crowdbutching.

Vroeger was het in onze regio de normaalste zaak van de wereld om samen met anderen een koe of varken te kopen en deze te laten slachten voor consumptie. Je wist daarmee precies wat je at en waar het vlees vandaan kwamt. Het was dan ook een groot feest wanneer de vriezer weer gevuld werd. In die tijd was deze manier van vlees eten smakelijk en vertrouwd maar minder noodzakelijk dan tegenwoordig.

Weten waar het vlees vandaan komt...
...hoe het beest geleefd heeft?

Eet minder kip, maar dan wel (h)eerlijke biologische landhoen of kip


Een oude traditie in een modern jasje! Wij willen hierin een verschil maken. Vlees leveren direct van de boer bij de klant op het bord. Vlees leveren van beesten die een goed leven in hun natuurlijke habitat hebben gehad. Schoon vlees, vlees dat 100 % vrij is van antibiotica of andere toevoegingen, tevens 100 % gluten vrij. Vlees dat iedereen wil eten.

Ten eerste vanuit het oogpunt ‘Dieren Welzijn ‘ maar net zo belangrijk is het zeker te weten wát je eet en waar het vandaan komt. Ons vlees is dan ook 100 % traceerbaar.

Zo zijn wij in de nazomer van 2013 de site www.sameneenkoekopen.nl begonnen. Een half jaar later www.sameneenvarkenkopen.nl en sinds juni 2016 ook www.sameneenkipkopen.nl. Op deze manier hopen wij, samen met jou een steentje bij te dragen aan dierenwelzijn en een beter milieu.

Alle beesten die voor consumptie worden aangeboden een beter leven bezorgen dat is ons ideaal. Natuurlijk is dit maar deels mogelijk maar het is een begin. Eet met z’n allen minder vlees maar ga op zoek naar vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.

De manier waarop wij mogelijk maken om samen met anderen vlees te kopen direct van de boerderij, is niet alleen veel gezonder, handiger maar vooral ook leuk. Je bent je bewust van wat je eet en waar het vandaan komt. Hele gezinnen volgen inmiddels, mede door onze mails de voortgang van hun vleespakket, ‘beleven’ het vlees dat zij enige tijd later op hun bord terug vinden. Wij denken dat Juist die bewustwording het verschil gaat maken.

De Kippen behoren ook tot een categorie waarvan de leefomstandigheden regelmatig, op z’n zachts uitgedrukt, ernstig te noemen zijn. Wij willen dat anders, wij zochten en wij vonden. Onze kippen hebben een geweldig leven, eigenlijk gewoon een natuurlijk leven. Ook leven zij 2 tot 2½ keer langer. Mogen dus lekker langzaam groeien. Het is iedere keer weer een geweldig plaatje, scharrelende kippen in de moestuin soms onder begeleiding van schapen en lammetjes, prachtig! 's avond willen de dames op stok om lekker te dutten om de volgende ochtend weer vroeg op pad te gaan. Zo hoort het, zo smaakt het. Eten met geweten dat zouden wij iedereen kunnen aanraden.

Wil je meer van ons horen, aarzel niet om even te vragen, wij vertellen graag.

Hartelijke Groeten Huub en Kirsten Marsman!

payment