Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Ingrediënten. Zó van de boer op uw bord

Gebruiken wij ze niet allemaal? Neem nu kruidenpasta’s, hiermee kunt u in alle eenvoud een gerecht origineel van geur en smaak maken. Hoe mooi zou het zijn dat u weet welke boer aan de andere kant van de wereld voor u aan het werk is geweest? Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met FairTrade Original,



Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Stoofvlees

Half om half rollade
Half om half rollade
Het product Half om half rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een half om half rollade is een heerlijke runderrollade gevuld met varkensvlees.

- Laat het vlees eerst 45 minuten op kamertemperatuur komen.
- Oven voorverwarmen op 125 graden.
- Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbreiden en goudbruin kleuren.
- Braad nu het vlees aan alle zijden goed dicht.
- Zet de rollade in de voorverwarmde oven en prik de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade.
- Garen in een braadslee tot in een kern van 68 graden.
-Snijdt daarna de rollade niet direct aan maar laat deze 10 minuten rusten onder het aluminiumfolie

U kunt het ook helemaal in de pan braden. Houdt dan ongeveer 90 minuten per kilo aan met een kerntemperatuur van 68 graden.


Makkelijk als er een grote groep mensen komt eten. Warm of koud, beide is het heerlijk! Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal
€ 10.74
Verpakt per:
 
Runderlap
Runderlap
Het product Runderlap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De doorregen runderlap wordt gesneden van de hals met onderrib. De onderrib zit tussen de hals en de fijne rib. De onderrib heeft een fijne vezel en is omgeven door een dunne vetlaag. Het vlees is wat groffer en losser van structuur.
Het is smaakvol stevig vlees. Alom bekend als
€ 2.50
Verpakt per:
 
riblap
riblap
Het product riblap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een riblap is een samenvattende naam voor zowel fijne- als dikke rib.

Mager rundvlees, afkomstig van de voorvoet van het rund. Het vlees heeft een korte, fijne tot middelfijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Uitermate geschikt voor langzaam gegaarde gerechten. Slow cooking op zijn fijnst.

Riblappen in Braadpan leggen en even bruin laten worden aan beide kanten. Warm water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Peper, zout (je kunt een laurierblaadje) toevoegen. Vlees 3 1/2 uur laten sudderen en zo nu en dan even keren. Ook zorgen dat het vlees onder het vocht blijft, dus af en toe wat warm water toevoegen
€ 6.44
Verpakt per:
 
stooflappen
stooflappen
Het product stooflappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Stooflappen, echt suddervlees. Dit is de benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard wordt om het mals te maken. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.

Het vlees wordt gewoonlijk eerst aangebraden, en kan dan met water gestoofd worden, maar ook naar eigen smaak met wijn of bier. Vaak moet tijdens het sudderen het vocht af en toe bijgevuld worden. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.
€ 2.36
Verpakt per:
 
klapstuk
klapstuk
Het product klapstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Mooi stuk Vlees dat wordt afgewisseld met vetlagen en vliezen. Sommige delen mooi dooraderd met vet. Toepassingen Om te stoven als stoofvlees, als rollade maar is ook lekker in de hutspot.

Kenmerken:

Textuur: Veel bindweefsel.
Stevigheid: Halfhard.
Structuur: Grove vezels.
€ 6.04
Verpakt per:
 
hacheevlees
hacheevlees
Het product hacheevlees is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Hachee/stoofvlees. Hacheevlees is gesneden van de onderrib (hals). Het vlees heeft een langere bereidingstijd nodig om gaar en zacht te worden. Hachee is een gerecht dat voldoet aan die eisen, en bevat ingrediënten waardoor het vlees mooi tot zijn recht komt. Natuurlijk ,unt u dit vlees ook prima voor andere schoofgerechten gebruiken.


Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van blokjes rundvlees, uien en zuur (meestal azijn of wijn).
€ 2.13
Verpakt per:
 
Sucadelappen
Sucadelappen
Het product Sucadelappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Door heerlijke stuk vlees is afkomstig uit de runder-schouder. Na het stoven is deze vlees heerlijk zacht en gaar en lijkt op sukade. Vandaar de naam .

Ouderwetse tip: leg een plakje ontbijtkoek in de jus.... heerlijk!
€ 2.97
Verpakt per:
 
Stoof rollade
Stoof rollade
Het product Stoof rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Houdt u van draadjes vlees? Dan is dit 'je van het".

Eerst het vlees even op kamertemperatuur laten komen. Leg de rollade in de pan en braad hem rondom mooi bruin. Voeg dan de wijn en eventueel wat water toe. Verwarm deze vloeistoffen dan schrikt het vlees niet. Laat de rollade minstens twee uur zacht stoven.

Tijdens het stoven moet de rollade regelmatig gekeerd worden. Na het stoven moet je de rollade, buiten de jus, even laten rusten alvorens hem aan te snijden.
€ 9.77
Verpakt per:
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1233 stemmen