Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Ingrediënten. Zó van de boer op uw bord

Gebruiken wij ze niet allemaal? Neem nu kruidenpasta’s, hiermee kunt u in alle eenvoud een gerecht origineel van geur en smaak maken. Hoe mooi zou het zijn dat u weet welke boer aan de andere kant van de wereld voor u aan het werk is geweest? Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met FairTrade Original,



Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Rollades

Half om half rollade
Half om half rollade
Het product Half om half rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een half om half rollade is een heerlijke runderrollade gevuld met varkensvlees.

- Laat het vlees eerst 45 minuten op kamertemperatuur komen.
- Oven voorverwarmen op 125 graden.
- Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbreiden en goudbruin kleuren.
- Braad nu het vlees aan alle zijden goed dicht.
- Zet de rollade in de voorverwarmde oven en prik de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade.
- Garen in een braadslee tot in een kern van 68 graden.
-Snijdt daarna de rollade niet direct aan maar laat deze 10 minuten rusten onder het aluminiumfolie

U kunt het ook helemaal in de pan braden. Houdt dan ongeveer 90 minuten per kilo aan met een kerntemperatuur van 68 graden.


Makkelijk als er een grote groep mensen komt eten. Warm of koud, beide is het heerlijk! Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal
€ 10.74
 
Schouder filetrollade Varken
Schouder filetrollade Varken
Het product Schouder filetrollade Varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensrollade kan van meer delen worden gemaakt, zoals de procureur, de borstlap of de schouder. Varkensfiletrollade is een rollade van de filet, met name van de rug. Deze rollade is gemaakt van de schouder en is daardoor iets doorregen. Heerlijk!

Laat de rollade in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Braad de rollade romdom bruin. Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).

Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Bereidingstip:
Uit de oven: na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

Variatietip:
Rolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

Variatietip:
Rolladeragout: snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, peper en zout.
€ 8.10
 
Luxe Lenderollade
Luxe Lenderollade
Het product Luxe Lenderollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Luxe Lenderollade

U hoeft hem alleen nog maar te braden om te kunnen genieten van een briljant stukje vlees.
Onze runderlenderollade leent zich uitstekend voor bakken en braden.
Laat de lenderollade even rusten na bereiding. De lenderollade is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is. Prik met een breinaald of satépen in de rollade om te kijken of hij gaar is. Als het vocht helder van kleur is, is het vlees gaar.

Lenderollade met de juiste gaarheid
Het mooiste is om een kernthermometer te gebruiken. Bij 43 graden kern is het vlees rood.
€ 19.17
 
varkensrollade
varkensrollade
Het product varkensrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rollade is, het woord zegt het al, een opgerold stuk vlees met of zonder vulling. Voor onze rollade wordt zowel doorregen als filet vlees gebruikt. Hierdoor is het vlees extra smakelijk en droogt het niet zo snel uit. De rollade is panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Het vlees is meestal afkomstig is van de buik of schouder.


Haal de varkensrollade ruim een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Kruiden is niet nodig. Verhit op hoog vuur het braadmiddel dat u gebruikt in een braadpan.
Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!
€ 9.39
 
Stoof rollade
Stoof rollade
Het product Stoof rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Houdt u van draadjes vlees? Dan is dit 'je van het
€ 9.77
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1252 stemmen